Átlagár és egyéb szintjelző indikátor Mt4-hez

[featured_image]
Letöltés
Download is available until [expire_date]
 • Verzió
 • Letöltés 91
 • Fájlméret 28.51 KB
 • Fájlok Száma 1
 • Dátumkészítés január 11, 2018
 • Utoljára frissített augusztus 13, 2021

Átlagár és egyéb szintjelző indikátor Mt4-hez

ExtremAtlagarIndicator_v2_3

Fejlesztések:

 • Csak akkor jelzi az átlagárat, ha már van nyitott pozíciónk!
 • A profit alapján dönti el, hogy melyik oldalt mutassa.
  pl. ha a buy oldal pluszosabb, akkor annak átlagárait jelzi, a sell pozíciókét ekkor nem, hisz azokat ilyenkor még nem menedzseljük.
 • Lehetőségünk van megadni, hogy a számla stop szintek kiszámolásába beletartozzon-e a kapott vagy fizetendő kamat, azaz a Swap, amit a metatrader "Swap" (magyarul: kamat) néven tart nyilván a számlatörténetünkben.
  Ha nem szeretnénk, hogy a kamatokkal korrigált átlagárat lássuk, akkor a bemenő adatok legelső értékét, a "Swap_beleszamolja"-t állítsuk "true"-ről "false"-ra.
 • Kiírásra került a számlastop vonalak távolsága pip-ben, hogy a charton nem látható távoli szintek is érzékelhetőbbek legyenek. pl.:
  Nyitott-SzámlaStop=1.26125 (419 pips)
  Függőkkel-SzámlaStop=1.23724 (179 pips)
 • A nyitott pozíciók (active) és a függő orderek (pending) átlagárvonalak vastagságát meg tudjuk adni. (Most a nyitottaké vastag korall színű.)
 • A bal felső sarokba kerültek a kiírások, kék színnel, hogy a világosabb háttérszínnel rendelkezők is jól láthassák.
 • Javított stop függőorder számíítások.

Bekerülési átlagár szintek jelzései:

_____________Folyamatos vastag korall színű vonallal jelzi a nagyobb pluszban levő oldal
(longok vagy a shortok) átlagárát,

----------------Szaggatott vékony arany színű vonallal a még be nem nyílt,
limit orderek és pozíciók együttes átlagárát (long is short is, nyitott is, limit is összesen),

Bal felső sarokban sárga szöveggel kiírja a limit orderekkel együttes "ha teljesülnek, akkor.." átlagárat.
A valóságban már megnyíltak átlagárát írja ki "Nyitott:" néven, mely viszont csak a profitosabb oldal (longok vagy a shortok) átlagára, hisz minden adott pillanatban egyszerre csak azt kell menedzselnünk.

Azt, hogy ez a két sornyi felirat hova kerüljön a csárton, a jobbklikk/indikátor lista/ExtremAtlagindicator_v2_3/Bemenő adatok ablakban legörgetve a "SzovegSarok" paraméternél tudjuk megadni, ha épp zavaró helyen van számunkra. (alapból 0, azaz bal felül.)

Számla stop (számlanullázási) szintek jelzései:

_____________Vastag piros vonallal a számla stop szintet,

_____________Vastag magenta színű vonallal a még be nem nyílt pozíciókkal együttes számla stop szintet,

ezeket a vonalakat a csárton csak extrém nagy pozíciók esetén láthatjuk, mivel normál pozícióméreteknél a normális margin felhasználás miatt távolra kerülnek az aktuális piaci ártól.
ha mégis vizuálisan látni szeretnénk, hogy hol vannak a számla stop szintek, akkor vagy váltsunk jóval nagyobb idősíkra, és/vagy fogjunk rá egérrel a csárt jobbszélén lévő árskálára, és húzzuk lefelé az egérmutatót. Ekkor függőlegesen összepréseljük a grafikont, és láthatóvá válnak a távoli értékek is. (Visszaállítása: 2 kattintás ugyanitt, az árskálán.)

Lehetőségünk van megadni, hogy a számla stop szintek kiszámolásába beletartozzon-e a kapott bónusz, amit a metatrader "Credit" néven tart nyilván a számlatörténetünkben.
Ha a nyitáskor kapott bónuszunkat nem használhatjuk fel többletmarginként, akkor a bemenő adatok legelső értékét, a "CreditetBeleszamolja"-t állítsuk "true"-ről "false"-ra.

Lehetőségünk van megadni, hogy a számla stop szintek kiszámolásába beletartozzon-e a kapott vagy fizetendő kamat, azaz a Swap, amit a metatrader "Swap" (magyarul: kamat) néven tart nyilván a számlatörténetünkben.
Ha nem szeretnénk, hogy a kamatokkal korrigált átlagárat lássuk, akkor a bemenő adatok legelső értékét, a "Swap_beleszamolja"-t állítsuk "true"-ről "false"-ra.

atlagar-indicator